);

DVA POLICAJCA POVRIJEĐENA! Migranti kamenjem napali policiju (VIDEO)

Sharing is caring!

Kako javlja hrvatski portal Index.hr službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske bacili su suzavac prema migrantima koji su ih gađali kamenjem, granama i drugim predmetima na GP Maljevac kod Velike Kladuše.

Brzom intervencijom i prisebnošću policajaca situacija nije izmakla kontroli, iako su migranti pokušali izvršiti proboj prema granici i preko obližnje livade. U ovom sukobu migranata i službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske povrijeđena su dva policajca kojima je na licu mjesta pružena neophodna pomoć, javlja televizija RTL.

U skladu s mjerama osiguranja državne granice, službenici MUP-a Hrvatske su na dijelu mosta nedaleko od graničnog prijelaza, koji pripada teritoriji Hrvatske, podigli ogradu kako bi spriječili eventualne nasilne pokušaje ulaska u tu zemlju.

Blizu 250 migranata ne odustaje u pokušaju da nelegalno uđu na područje Evropske unije, ali je situacija prema riječima službenika GP BiH i MUP-a USK pod kontrolom i nisu zabilježeni veći incidenti niti fizički sukobi između policije i migranata kako neki mediji izvještavaju.