);

Hamdija Abdić – Tigar na skupu podrške u Bihaću: “Dudak je heroj Bihaća, cijela Krajina čvrsto stoji iza 5. Korpusa!”

Sharing is caring!

Na Gradskom trgu u Bihaću okupilo se danas više hiljada stanovnika Krajine, ali i drugih dijelova BiH, na skupu podrške generalu Atifu Dudakoviću i njegovim saborcima iz 5. Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine. Prema procjenama medija i prisutnih, na Gradskom trgu u Bihaću je bilo oko 10.000 ljudi.

 Skup su podržavale sve boračke organizacije sa područja Unsko-sanskog kantona, kao i institucije vlasti u tom dijelu BiH. Organizirala ga je Koordinacija boračkih udruženja Unsko-sanskog kantona, zajedno sa Vladom USK i krajiškim općinama i gradovima. Istaknuto je kako je 5. Korpus objedinio sve patriotske snage u jedinstveni front i bio štit odbrane i očuvanja opstojnosti i opstanka naroda tog kraja i vjerni čuvar Bosne i Hercegovine i njenog historijskog kontinuiteta.
 Boračke organizacije su ranije pozvale građane da se okupe i na dostojanstven način pošalju poruku da čvrsto stoje uz generala Dudakovića i njegove saborce. Osim Dudakovića, u ovom slučaju terete se i Ibrahim Nadarević, nekadašnji komandant 517. brigade Petog korpsua, kao i niži oficiri i pripadnici korpusa Safet Salihagić, Ibrahim Šiljdedić, Ekrem Dedić, Adis Zjakić, Samir Solaković, Muharem Alešević, Redžep Zojić, Fatmir Muratović, Said Mujić, Husein Balagić i Ejub Kožnjenić.
 Izražavaju uvjerenje da će Dudaković dobiti i pravnu bitku, kao što je i mnoge tokom rata kada je bio na čelu 5. Korpusa Armije Republike BiH.
Skup podrške generalu Dudakoviću i ostalima uhapšenim u petak počeo je na Gradskom trgu u Bihaću intoniranjem himne Bosne i Hercegovine.

O generalu Dudakoviću i Petom korpusu govorio je i Hamdija Abdić Tigar, slavni komandant 502. viteške brigade Petog korpusa Armije BiH i sadašnji vijećnik u Gradskom vijeću Bihaća.

– Od Dudakovća nikada nisam dobio nikakvu naredbu o ubijanju i maltretiranju, a on je naređivao meni – kazao je Abdić, napominjući da je sastav 5. Korpusa bio multietnički. Dodao je da je Dudaković heroj te da Bihać i cijela Krajina čvrsto stoje uz Dudakovića kao i ostale pripadnike 5. korpusa.