);

KAKVA JE OVO MODA? Ove žene imaju najodvratniju pedikuru, taj se horor ne može opisati riječima

Sharing is caring!

IAKO NEKE ŽENE VOLE IMATI MALO DUŽE NOKTE NA RUKAMA, SVIH RAZNIH BOJA I OBLIKA, IMAMO I ONE KOJE ODLUČE ISTU STVAR URADITI I NA NOGAMA.

U nastavku vam želimo pokazati da i sami vidite kako izgleda, sigurno da ćete bez teksta ostati dok budete gledali ovo, a kako i ne bi, kada ovo ne liči ni na šta.

Da li biste vi voljeli imati ovakve nokte na nogama?!

“Ljudi su pedikirali nokte više od 4000 godina. U južnoj Babiloniji plemići su koristili alate od čistog zlata kako bi sebi dali manikure i pedikure. Korištenje laka za nokte može se još više pratiti. Podrijetlom iz Kine 3000. godine prije Krista, boja noktija ukazivala je na društveni status, prema rukopisu iz dinastije Ming; kraljevski nokti bili su obojeni u crno i crveno. Stari Egipćani su manikirali sve do 2300. godine prije Krista.”

“Prikaz ranih manikura i pedikura nađen je na rezbariji iz faraonove grobnice, a Egipćani su znali da posebnu pozornost posvećuju stopalima i nogama. Egipćani su također obojili nokte, koristeći crvenu boju kako bi pokazali najvišu društvenu klasu. Kažu da su Kleopatrini nokti bili obojani u tamnocrvenu boju, dok je kraljica Nefertiti imala blještaviji rubin. U drevnom Egiptu i Rimu, vojni zapovjednici su također nacrtali svoje nokte kako bi odgovarali njihovim usnama prije nego su otišli u bitku.”

Industrija pedikure počela je značajno rasti 2000. godine. Tada je bilo oko 50.000 salona za nokte diljem Sjedinjenih Država (SAD), u usporedbi s gotovo 200.000 salona za nokte danas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

izvor: novi.ba