);

Obračun dogovoren preko Facebooka: S rođakom ubio ženinog švalera u sačekuši!?

Sharing is caring!

Okružni sud u Istočnom Sarajevu potvrdio je optužnicu Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu protiv Boška Kovačevića (28) i Pere Mirovića (43) iz Han Pijeska zbog ubistva Davora Vitića (33) iz Bratunca u sačekuši u julu ove godine u mjestu Bogaz, kod Han Pijeska.

Ubistvo se dogodilo 21. jula, kada je Vitić nakon prijetećih poruka koje je slao Kovačeviću, a s namjerom da se obračuna s njim, došao u selo Bogaze, pišu Nezavisne novine.

Krvavom piru kumovala je i navodna ljubavna afera pokojnog Vitića sa Kovačevićevom 11 godina starijom suprugom Biljanom, sa kojom je ubijeni navodno želio pobjeći.

Obračun je dogovoren porukama preko Facebooka i mobilnog telefona, putem kojih su se Vitić i Kovačević prepucavali.

Vitić, koji je bio dobro poznat policiji, bijesan zbog te prepiske, odlučio je da dođe do njihove kuće kako bi se obračunali.

Njega je golfom 2 u blizinu Kovačevićeve kuće dovezao prijatelj Branko Ružičić i nisu uspjeli ni da izađu iz vozila kad su Kovačević i Mirović izašli i zapucali.

 

U optužnici se navodi da je Vitić najavio svoj dolazak pa su se Kovačević i Mirović dogovorili da ga sačekaju i ponesu svoje puške te krenu pješke prema golfu u kojem je Vitić bio suvozač. Nakon što su ih zapazili s oružjem u rukama, krenuli su unazad, ali su muškarci počeli da pucaju na njih.

“Prvoosumnjičeni Boško Kovačević pucao je iz prepravljene puške preduzeće-44, FNRJ, kalibra 7,9 milimetara, a drugoosumnjičeni Pero Mirović iz puške s natpisom preduzeće-44, model 98, kalibra 7,9 milimetara, čiji je drveni kundak prepravljan, ispalivši ukupno dva hica, svjesni da ga na taj način mogu usmrtiti, što su i htjeli, te su istog pogodili u visini srednje čeone linije na samoj granici sa tjemenom i nanijeli mu prostrelnu ranu. Ona je izazvala razorenje tkiva mozga, usljed čega je nastupila njegova smrt, a tim radnjama svjesno su ugrozili život”, navodi se detaljno u optužnici.

Njih dvojicu terete za krivična djela teško ubistvo i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Podsjećamo, policija je tada uhapsila oboje supružnika te Boškovog rođaka Mirovića, a mediji su prenijeli da je čahure sa mjesta zločina uklonila Biljana, koja je to i priznala i pokazala gdje ih je bacila. Ona je zbog toga uhapšena, ali je kasnije puštena da se brani sa slobode.

Ubijeni imao dosije

Davor Vitić je kao maloljetnik ubio taksistu, a ranije je robijao i zbog pokušaja ubistva bivše djevojke Milene O. u Bratuncu u oktobru 2011, kada je zbog ljubomore bombom pokušao da ubije sebe i djevojku, i to u njenoj kući.

Vitić je uhapšen u decembru prošle godine na osnovu centralne potjernice koju je za njim raspisao Kazneno-popravni zavod (KPZ) Trebinje, gdje je izdržavao zatvorsku kaznu zbog pokušaja ubistva i ugrožavanja sigurnosti. Bio je u bijegu nakon što se nije vratio u KPZ s dopusta.