);

Pokušaj likvidacije ili samo opomena?

Sharing is caring!

Prema informacijama koje trenutno imamo,jutros u 2:40  postavljena je eksplozivna naprava ispod vozila predsjedavajućeg GV Cazin Rifeta Hozanovića – Hozana.

Hozanović je krenuvši u džamiju na sabah namaz i nesluteći šta mu se sprema, sjeo u svoje vozilo i krenuo prilikom čega je eksplodirala bomba. Na sreću, Hozanović nije teže povrijeđen.Koliko je jaka bila eksplozija svjedoči velika materijalna šteta na njegovom vozilu, kao i na vozilima koja su se nalazila u blizini.

Trenutno traje istraga kriminalističke službe policije USK, dok o počiniocu i razlozima ovog kukavišijeg djela trenutno nemamo informacija.

Da li je ovo ogledalo trenutne situacije na našem kantonu i zašto je neko pokušao likvidirati gospodina Rifeta Hozanovića, ne znamo, ali znamo da je sigurnosna situacija na našem kantonu svakim danom sve gora, a ovo je i potvrda toga.

Gospodin Hozanović je za portal KRAJINA.BA izjavio da je u šoku, ali da nije teže povrijeđen i da ne zna ko bi mogao biti počinioc svega što se sinoć dešavalo jer smatra da nema neprijatelja takve vrste.

Podsjećanja radi, prije samo nekoliko godina u Bihaću su poginule dvije osobe na ovakav ili sličan način i činjenica je da se takvi zločini još uvijek nisu do kraja rasvijetlili. Poginula je Sabina Dulić prilikom prodaje voća ispred svoje kuće, ali i poznata bihaćka advokatica Jasminka Koričić koja je prilikom ulaska u svoju kancelariju aktivirala bombu. Nažalost, one nisu imale sreću kao Hozanović te su ostale mrtve na licu mjesta.

Građani Cazina su jako uznemireni i ovom prilikom traže od MUP-a USK i svih ostalih sličnih institucija da se uključe u ovaj slučaj i što prije otkriju počinioce i razlog ovog kaznenog djela kako se u narednom periodu ne bi događale ovakve stvari.

Postavlja se pitanje da li  je ovo samo upozorenje tj. pokušaj zastrašivanja gospodina Rifeta Hozanovića ili je ovo neuspjeli pokušaj likvidacije jednog od najpoznatijih političkih figura na našem kantonu?

Više o ovome nemilom događaju čitajte u toku dana…