);

Potpisani ugovori: MUP USK bogatiji za 40 mladih policajaca!

Sharing is caring!

FOTO: Arhiva

Mujo Koričić komesar policije USK potpisao je danas u Bihaću ugovore o radu s kadetima treće generacije za čin policajac. Nakon policijske akademije i uspješno završene obuke za 40 mladića i pet djevojaka počinje probni rad u trajanju od godinu dana.

Na zahtjevnom i odgvornom poslu će imati priliku da se upoznaju sa primjenom policijskih ovlaštenja u svakodnevnom radu. Kako je danas kazao komesar Koričić, nakon ocjene probnog rada, planirano je raspoređivanje na radne zadatke uvažavajući evidentirane potrebe Uprave policije USK u pogledu ljudskih resursa.

Angažovanje novih policijskih službenika prema riječima Anela Ramića, ministra unutrašnjih poslova USK dijelom će olakšati rad Ministarstva, te Uprave policije, gdje su trenutno nepopunjena 132 radna mjesta za policijske službenike i 41 za državne službenike i namještenike.

Za MUP USK i Upravu policije, kako je istaknuto, današnje potpisivanje ugovora s kadetima znači puno jer je aktuelan nedostatak ljudskih resursa iz više objektivnih razloga. Samo u prošloj godini penzionisano je više od 40 službenika, a na žalost, kao i u drugim ustanovama i poduzećima bilježe se slučajevi napuštanja radnih mjesta i odlaska u inozemstvo.